FinScan Oy

Avancerad automatisk sortering

FinScan Oy är ett privatägt finskt teknologiföretag, som tillverkar automatiska sorteringssystem för sågverksindustrin. Vår verksamhet är global och vi har levererat över 400 automationssystem till sågverk i 21 olika länder.

Grundarna av företaget började redan på 1970-talet att utveckla skanners för sortering av sågvaror. FinScan Oy grundades 1988 och företaget växte snabbt till en ledande leverantör av automatiska sorteringssystem.

Vårt huvudkontor ligger i Esbo i Finland och där har vi totalt 17 professionella medarbetare inom produktutveckling, kundservice och försäljning. Vi tar själva hand om slutmontering, testning och stöd vid driftsättning av våra system medan våra underleverantörer sköter tillverkningen av nyckelkomponenter. Vi har också dotterbolag inom våra viktigaste marknadsområden för att säkerställa kundupplevelse av hög kvalitet. Vi erbjuder alla våra kunder omfattande utbildning, teknisk support, systemuppgraderingar samt kundservice.

En kundorienterad produktutveckling samt ett starkt applikations- och teknologikunnande har möjliggjort en framgångsrik företagsverksamhet. Våra sorteringssystem används för visuell sortering på små och stora sågverk samt justerverk. Systemen kan användas både i råsortering och slutsortering och vi har även levererat system till plywood-industrin.

Våra sorteringssystem finns i 21 länder runtom i världen

FinScan Oy

Lukupurontie 2
02200 Espoo, Finland

+358 9 4355 430