Tuotteet

FinScanin tuotteet

FinScan tarjoaa sopivan ratkaisun jokaiselle sahalle. Olemme yhdistäneet voimamme maailman johtavan puuteollisuuden mittalaitevalmistajan, Microtecin, kanssa. Otamme yhteistyöstämme kaiken irti parantaaksemme asiakkaidemme kilpailukykyä ja kannattavuutta.
Hyödynnämme ratkaisuissamme Buzzard®-tekoälyä. Neuroverkkoihin perustuvan ohjelmistomme ansiosta järjestelmämme voidaan opettaa ja kehittää jokaisen sahan oman tuotantoympäristön mukaan.

FinScan myy Microtecin laitteita Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Puolassa, Tšekin tasavallassa, Slovakiassa ja Romaniassa.

Tukkiskannerit

CT Log

CT Log on markkinoiden edistyksellisin tukkiskanneri.
CT Log käyttää tietokonetomografiaa tukin skannaukseen ja luo jokaisesta tukista digitaalisen 3D-mallin. Mallinnuksesta tunnistetaan puun sisäiset viat ja määritetään paras mahdollinen sahauskuvio.

Logeye

Logeye 300-sarjan skannerit mittaavat tukin monisensorikameroilla ja uuden sukupolven röntgentekniikalla.
Skannerit tunnistavat tukkien sisäiset ominaisuudet ja tuottavat dataa katkaisu-, lajittelu- ja sahausohjelmistoille.

Lautaskannerit

Finscan NOVA

Finscan NOVA on teknisesti yksinkertainen ja helposti ylläpidettävä laadutusjärjestelmä, mutta sen elektroniikka-, mekaniikka- ja ohjelmistoratkaisut tekevät siitä markkinoiden parhaan poikittain mittaavan lautaskannerin. Finscan NOVA-järjestelmällä saavutetaan yli 96 % arvosaanto korkeissa nopeuksissa.
Jokainen uusi Finscan NOVA-järjestelmä hyödyntää tekoälyyn perustuvaa Buzzard®-sovellusta puun vikojen tunnistukseen. Buzzard® -sovelluksen ansiosta järjestelmä tunnistaa esimerkiksi oksat ja lahon erittäin suurella tarkkuudella, ja haamuvikojen määrä vähenee yli 90 %.

MOISTSPY

MOISTSPY on jatkuvasti mittaava sahatavaran kosteusmittari, joka mittaa laudan läpimenevillä mikroaalloilla 4-8 kohdasta. MOISTSPY analysoi kaikkien saheiden kosteuden ilman fyysistä kontaktia.
Jokaisen laudan mittaaminen erikseen parantaa kuivausvirheiden löytämistä entisestään verrattuna keskimääräisenkosteuden mittaamiseen. Yhdistettynä Finscan NOVA-järjestelmään, MOISTSPY analysoi kosteuden tarkasti jopa 240 laudalle minuutissa. MOISTSPY voidaan analysoida dimensioita laajasti 75 mm leveydestä ylöspäin ja 15-100 mm paksuudelta. Mittaria ei tarvitse kalibroida eikä linjaa pysäyttää dimension vaihtuessa. MOISTSPY on markkinoiden monipuolisin ja käyttäjäystävällisin kosteusmittari.

ENDSPY

ENDSPY on saheen päitä kuvaava ja analysoiva järjestelmä tuore- ja kuivalajitteluun tai jatkojalostuslaitokselle.
ENDSPY voidaan yhdistää Finscan NOVA-järjestelmään tai käyttää itsenäisenä järjestelmänä. Finscan NOVA:n kanssa ENDSPY-järjestelmällä saavutetaan korkeat korrelaatiot lautojen MOE- (kimmokerroin) ja MOR- (murtolujuus) lujuusarvoille.

Ohjelmistot

Finscan-lujuuslajittelu

FinScanin kehittämä uusi sahatavaran lujuuslaskentaohjelmisto hyväksyttiin vuonna 2019 CEN-ryhmän kokouksessa käytettäväksi koneelliseen lujuuslajitteluun standardin EN 14081 mukaisesti. Järjestelmän uutuutena ja etuna on se, että täysin ohjelmistopohjaisena ratkaisuna se voidaan asentaa suoraan kaikkiin käytössä oleviin Finscan NOVA-järjestelmiin sekä lähes kaikkiin vanhoihin BoardMasterHD-järjestelmiin ilman muutoksia elektroniikkaan tai sahalaitoksen mekaniikkaan.
Finscan-lujuuslajitteluohjelmisto voidaan asentaa sahatavaran loppu- ja tuorelajitteluun sekä höylätavaran lajitteluun. Sitä voidaan käyttää myös rakennussahatavaran visuaaliseen lajitteluun pohjoisamerikkalaisten ALS/CLS-standardien mukaisesti sekä liimapuupalkkilamellien visuaaliseen lajitteluun.

Mill Manager

Optimoi sahan prosessit ja paranna tuottavuutta. Microtec Mill Manager on koko sahan hallinta- ja raportointityökalu, jossa tuotantotiedot ovat nähtävissä reaaliajassa.
Tuotannon seuraaminen on helppoa minuutintarkkojen raporttien sekä kaikkien mittalaitteiden ja optimointijärjestelmien tietojen avulla. Mill Manager tarjoaa myös tiedot kaikista sahan moottorikeskuksista reaaliajassa.

Maxicut

Maxicut Best Cut -ratkaisu määrittelee uuden standardin sahauksen optimoinnille. Se huomioi parasta asetetta valittaessa tukin muodon, laadun ja lopputuotteen myyntiarvon lisäksi myös asiakaskohtaiset laatuvaatimukset.
Ohjelmisto simuloi ja laskee parhaan mahdollisen arvosaannon, joka voidaan saavuttaa yhdistelemällä erilaisia lopputuotteita.

Winlog

Winlog lajittelee tukit automaattisesti ja ohjaa tukkivarastosi käyttöä.
Ohjelmisto tuottaa kaiken tarvittavan tiedon lajittelulinjastosi hallintaan ja pitää sahan järjestelmät ajan tasalla raaka-aineen ominaisuuksista, laadusta ja parhaasta käyttötarkoituksesta.

Interopt

Interopt on sovellus kokorungon katkaisuun. Skannerien tuottaman datan perusteella Interopt laskee parhaat katkaisuvaihtoehdot ja ohjaa katkaisusahausta.
Interopt huomioi tukin ominaisuudet ja huolehtii, että runko katkaistaan optimaalisesti ja asiakasvaatimukset huomioiden.

Ajankohtaista

Avoin tehtävä: Myyntipäällikkö Baltian alueelle

Avoin tehtävä: Myyntipäällikkö Baltian alueelle

Etsimme sinua MYYNTIPÄÄLLIKKÖ BALTIAN ALUEELLE Tehtäviisi kuuluu laitteiden ja palveluiden tekninen myynti Baltian alueelle olemassa olevien asiakassuhteiden ylläpito ja kehittäminen uusasiakashankinta Odotamme sinulta soveltuvaa teknistä koulutusta...

lue lisää
Avoin tehtävä: Kuvankäsittely- ja konenäköosaaja

Avoin tehtävä: Kuvankäsittely- ja konenäköosaaja

Nyt etsimme sinua kuvankäsittely- ja konenäköosaaja mukaan tiimiimme Tutkimus ja kehitys -tiimimme kehittää jatkuvasti olemassa olevia laitteitamme ja innovoi uusia tulevaisuuden ratkaisuja, jotta asiakkaamme hyötyisivät laadutuksesta sahaprosessin kaikissa vaiheissa...

lue lisää
Avoin tehtävä: Laadutus- ja käyttöpäällikkö

Avoin tehtävä: Laadutus- ja käyttöpäällikkö

Puu on tulevaisuuden rakennusmateriaali. Sahateollisuudella on tärkeä rooli ympäristön kannalta kestävien, uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettujen ja hiiltä sitovien rakennusmateriaalien ja ratkaisujen tuottajana. Me FinScanilla kehitämme konenäköön perustuvia...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin